Geplaatst op Geef een reactie

Lekkerste bakkie van Delft

‘Wil je bitter, zoet of zuur?’ Deze vraag stellen we je wanneer je koffie bij ons bestelt. Misschien wat ongebruikelijk, maar wel noodzakelijk om te weten. Elke koffiedrinker is anders. De manier waarop jij jouw bakkie het liefst geserveerd krijgt, bepaalt de boon die wij kiezen.

De ziel van koffie
Espresso is de ziel van elke koffievariant. Bij americano wordt espresso vermengd met water, bij cappuccino en macchiato wordt er melk en schuim aan toegevoegd. Over smaak valt niet twisten, daarom hebben wij voor de espressodrinker de keuze uit drie huismerk-koffieblends: bitter, zoet of zuur. Rob heeft ze allemaal zorgvuldig geproefd en geselecteerd, zijn aantekeningen staan onderaan de pagina. Loopt het water je al in de mond? Kom langs, Rob vertelt je er graag nog veel meer over.

Grand Cru
Ga je voor een koffievariant met melk? Dan gebruiken we een ander soort blend: de Grand Cru. Niet alle koffieblends kunnen namelijk met de zoete smaak van melk gecombineerd worden. De Grand Cru-blend is een samenstelling van allerlei bonen uit verschillende werelddelen en kan met een gerust hart met melk gemengd worden. Ook de Grand Cru behoort tot ons huismerkassortiment.

Lekkerste bakkie
Door de zorgvuldig gekozen ingrediënten zijn wij ervan overtuigd dat wij het lekkerste bakkie van Delft en omstreken serveren. Maar alleen jij kunt dit beoordelen. Kom langs en proef het zelf!

Rob’s aantekeningen
Bitter
Een blend van maar liefst 5 koffiesoorten: Oeganda, Ethiopië, Peru, Guatamala en Columbia. Een koffie met pit en power. Wat je proeft? Romige, pure chocolade, veel crema en in de verte een mooie frisheid van dat kleine vleugje gewassen Ethiopië Sidamo. Tjongejonge, wat een balans zit er in deze koffie! Enkel het bittertje dat de Oegandese en Guatemalteekse koffie met zich meebrengen, springt er iets uit.

Zoet
Wederom een blend van 5 koffiesoorten, dit keer zijn de hoofdrollen weggelegd voor: Brazilië, Oeganda, Ethiopië, Burundi en Columbia. Deze blend dankt zijn zoete karakter met name aan de koffiebonen uit Burundi, Columbia en Ethiopië. De ongewassen Ethiopische koffie heeft zowel rood fruit als een enorme body. De Oegandese koffie is medeverantwoordelijk voor de body. De Braziliaanse koffiesoort zorgt juist voor meer balans en een wat zachter, nootachtig karakter.

Zuur
Dit is een single origin uit Columbia, uit de regio Huila. Veel body en met een lekkere lange cacao-achtige nasmaak. Maar het begint heel intens, met een zoetzure (wijnachtige) aroma. Superlekker als espresso en cortado, americano (dubbelshot) en flat white. Het leuke van deze koffie is dat die ook verwerkt zit in beide andere blends. Toeval? Ik denk het niet!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.