Geplaatst op Geef een reactie

Zomerzotheid als ijsthee? hier het recept

Een heerlijke thee op basis van fruit die je doet verlangen naar de zomer en als het zomer is naar nog meer zomer. Smaakt zacht en zoet, en zit boordevol zomers fruit. Deze thee kun je natuurlijk warm drinken maar kan ook heel goed koud gedronken worden als ijsthee. Een handig hulpmiddel om dit te zetten is de HandyBrew. Zet de thee zoals je anders ook zou doen maar dan in de HandyBrew, laat deze 10 minuten trekken en doe er dan ijsblokjes bij. Inschenken in een glas met wat ijsblokjes en schenk de thee eroverheen en klaar. Andere mogelijkheid is een grote kan maken en een nacht in de koelkast laten trekken. Volgende dag de thee eruit en drinken maar. Naar Zomerzotheid

Ingrediënten: stukjes appel, stukjes ananas, suiker, kaneel, kaneelstokjes, rozijnen, mangostukjes, sinaasappelschil, citroenmelisseblaadjes, natuurlijke aroma, sinaasappelstukjes, cranberries, gele rozenknopjes, lavendel, saffloe.

Opschenktemperatuur 100C. 1,5 theelepel per kop. Trektijd 5-7 minuten.

Iets frisser maken voor de warme dagen?, doe dan in je glas een takje verse munt en giet de thee eroverheen. Groeten uit Delft en geniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.