Geplaatst op Geef een reactie

Thuis Zelf Cold Brew koffie zetten

Cold Brew koffie is hip aan het worden. Het is een andere manier van koude koffie zetten dan je gebruikt bij het zetten van gewone IJskoffie. Het grootste verschil is dat warme koffie warm gezet wordt en daarna is afgekoeld. Cold Brew koffie is daarentegen gezet met koud water. Cold Brew koffie maken
Cold Brew koffie heeft ook een andere smaak dan IJskoffie. Het is zachter van smaak, zoeter en nauwelijks bitter.

Waar Cold Brew koffie echt vandaan komt is een totaal raadsel. De Simpsons geloven dat het een oude Peruaanse methode is. Een andere theorie gaat terug naar Java. Daar stopt het spoor echter.

Cold Brew coffee is een manier van koffie zetten waarin gemalen koffie vermengd wordt met koud water wat vervolgens in een afgesloten bak of pot 12-24 uur in de koelkast moet blijven staan. Koud water heeft namelijk meer tijd nodig om de smaakstoffen uit de gemalen koffie te halen dan warm water. Vervolgens wordt het water-koffiemengsel gefilterd. Vaak wordt hiervoor een French Press gebruikt om de koffie gemakkelijk te filteren. Het bevat veel cafeïne dus drink er ook niet te veel van als je nog wilt slapen. Neem de koude koffie in een glas en doe daar wat ijsklontjes bij. Deze verdunnen het mengsel ook een beetje. Er bestaan natuurlijk ook koffiezetten voor die prima werken voor thuis. Wij gebruiken de koffie van mevrouw Mathilde hiervoor deze blijft prachtig op smaak en wordt niet zuur. Kijk even in de webshop hoe dit eruit ziet. koffiezetters klik hier

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.