Geplaatst op Geef een reactie

Hoe zit het eigenlijk met groene koffie?

In onze webshop (http://neefrob.nl) maar ook in deze blog kom je een aantal termen tegen die invloed kunnen hebben op de smaak. Om te beginnen kennen wij 2 belangrijkste koffieboon soorten:

  • Arabica koffiebonen; Dit zijn vaak kwalitatief hoogwaardige koffiebonen. Een arabica koffieplant groeit op grote hoogte, gemiddeld zo’n 1500 mtr, is moeilijker te verbouwen en tevens gevoeliger voor ziekten en plagen. Arabica koffiebonen zijn complexer en verfijnder qua smaak en zijn duurder dan Robusta koffiebonen.
  • Robusta koffiebonen; Een Robusta koffieplant is robuuster, kan op lagere hoogte groeien en is minder vatbaar voor ziekten en plagen. Robusta koffiebonen bevatten meer cafeïne en zijn stevig en soms bitter van smaak.

Daarnaast zul je in onze productomschrijvingen verschillende termen tegenkomen. Deze termen hebben betrekking op het proces na het plukken en voor het branden. Ook wel ” De groene koffie”genoemd . Deze methodes hebben grote invloed op de smaak. Je zult bijvoorbeeld tegenkomen:

  • Washed of Wet-Processing; Washed of Wet-Processing koffiebonen zijn vaak fris, clean en fruitig. Ze bevatten vaak fruittonen, bloemige smaakegenschappen en/of bevatten vaak kruidige eigenschappen. Ze hebben vaak een medium tot stevige body en zorgen voor een frisse, belangrijke eerste impressie.
  • Natural of Dry-Processing; Natural of Dry-Processed koffiebonen hebben vaak een zwaardere body met diepere, donkere en meer gevarieerde fruittonen, chocolade smaaktonen en meer uitgesproken kruidige eigenschappen. In blends zorgen ze voor complexiteit en diepgang.
  • Semi-washed of Semi-Dry; Qua smaakeigenschappen zijn ze vergelijkbaar met Natural koffiebonen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.