Geplaatst op Geef een reactie

Arabica vs Robusta

Koffiebonen zijn grofweg te verdelen in Robusta en Arabicabonen. Arabica koffie is de meest gedronken koffie van de wereld. De huidige koffiemarkt bestaat voor zo’n 70 procent uit Arabica koffie en 30 procent uit Robusta koffie.

Grote hoogte
De Arabica plant groeit op extreem grote hoogte, gemiddeld zo’n 1500 meter. Een koffieplant maakt cafeïne aan om zichzelf te beschermen tegen parasieten en ziekten. Omdat de Arabica planten op extreem grote hoogte groeien, worden deze planten minder blootgesteld aan dieren en ziekten. De Arabica bonen bevatten hierdoor minder cafeïne dan de Robusta bonen. De Arabicaboon is daardoor zachter en voller van smaak.

Energie
Robusta planten groeien ook in lager gelegen gedeelten. De koffieboon is kleiner en ronder van vorm. De Robusta heeft door de stevigere weerstand ook een stevigere smaak. Vaak wordt dit als bitterder ervaren. Robusta is ideaal om te gebruiken in melkvarianten als cappuccino en latte macchiato. Robusta koffie bevat twee keer zoveel cafeïne. Hierdoor krijg je dat beetje extra energie op je werkdag voor als je dit even nodig hebt. Geniet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.