Geplaatst op Geef een reactie

Koffie en kaas ??? nooit over nagedacht he.

Bij een kaasplank is een siroop van balsamicoazijn een heel gebruikelijk en heerlijk bijgerecht. De stap naar een mokka-balsamico is dan niet zo groot meer, toch?

En als we dan toch bezig zijn: vervang je glas port of witte wijn dan eens door een kopje koffie, nou doe maar glaasje koffie. Koffie heeft voldoende smaakvolume om te kunnen wedijveren met de vaak indringende smaaktonen van kaas. En er kan een interessant spel ontstaan tussen zuren, zoetheid en bitters.

Als je niet goed weet waar je moet beginnen, neem dan eens een klein glas espresso bij een truffelkaas. Een fruitige Afrikaanse koffie sluit mooi aan bij de Nederlandse kazen zoals de Goudse. Een romige brie en een ristretto geven een smaakexplosie in je mond en toch zacht en zoet blijft maar die je niet snel zult vergeten. De warme drank versterkt het filmende (vetachtig) karakter van de kaas waardoor het een hele troostrijke combinatie wordt.

Het is heel goed mogelijk dat je koffie ineens anders gaat smaken en je een sensatie van drop, laurier, noten en pepertjes ervaart.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.